Nytt år igen

Jag vill tacka alla trevliga gäster som har gjort tillvaron uthärdlig, tack för att ni finns och sprider glädje! Detta år har ni behövts.

 

2023 kommer jag att ha öppet i lite längre perioder eftersom många vill komma på våren och i augusti när det är så vackert och skönt på Öland. Bokningsiten publiceras hos Ölands Turist i dagarna. Njut nu av Lucia, ha en God Jul och välkomna tillbaka nästa år igen!

/Carin

2022-12-12 17:13

Sommaren 2022

Nu öppnar Villa Rosenborg B&B snart för en härlig sommar på Öland. Det har varit problem med bokningssidan hos Ölands turistbyrå och därför finns mycket ledigt fortfarande. 

/Carin

2022-06-22 08:16

Tack alla gäster!

Kan konstatera att det har varit en bra säsong 2021. Tack alla gäster!

 

Nästa år blir det jubileum då Villa Rosenborg fyller 100 år. Namnet är redan från 1920 då fastigheten avstyckades från Stora Nyborg gård (sedan 1930 Folkets Hus). I köpekontraktet har namnet Augustborg stykits över och bytts ut mot det handskrivna Rosenborg. I september 1922 kunde John och hans fru flytta in i den nybyggda villan. De bodde kvar längst av alla, i över 50 år. Det sägs att huset var en morgongåva, dvs en sedvänja från 1400-1500-tal som avskaffades kring 1920. Beläggen är dock endast muntliga.

 

2005 blev huset mitt och jag har försökt vårda det med stort intresse för byggnadsvård och respekt för gammalt hantverk. Nu äntligen börjar huset få tillbaka sin tidigare glans. Ja det är ju långt ifrån färdigt men kommande år kan blickarna vändas mot den härliga gamla trädgården.

Väl mött 2022!

/Carin

2021-10-15 16:19

Skördefest med start i Mörbylånga

Invigningen är onsdag kväll i hamnen i Mörbylånga. Nu börjar pumporna inta sina positioner och löktavlan i Vettlinge finns att beskåda. Antal aktiviteter är uppe i 900 stycken runt om på ön. Tänk på att ta med ficklampa, varma kläder och paraply när ni åker mellan aktiviteterna!

 

Förutom onsdagen är Villa Rosenborg B&B nu fullt av gäster och goda vänner. Kul ska det bli!

/Carin

2021-09-27 16:43

Skördefesten 2021

I år kommer Skördefesten att slå på stort efter att ha varit inställt förra året. Åh så kul det kommer att bli. Redan finns det minst 300 aktiviteter i Skördebladet och mer tillkommer efterhand. 

På Villa Rosenborg B&B finns fortfarande Kakelugnsrummet ledigt!

/Carin

2021-08-31 07:39

Förändring

Under 16 år har frukosten serverats i sällskapsrummet på andra våningen. Många väljer att sitta på balkongen och äta sin frukost. Andra har tvekat mellan att sitta i sällskapsrummet eller i trädgården. Det är härligt att äta frukost ute under sommaren.

 

Samtidigt har jag släpat termosar och brickor, överlastade med mat och porslin, upp och ner för trappan uppemot tjugo gånger per dag. Det är bra motion men tungt och långt från köket. Med ålderns rätt har jag beslutat att flytta frukostserveringen till glasverandan, efter förslag från en av de goa stamgästerna. Andra tillfrågade gäster anser att det kan bli bra, lätt att ta med sig sin bricka ut i trädgården. Förslaget är också förankrat vid livsmedelsinspektion förra året. 

Hoppas att det blir bra för er gäster!

/Carin

2021-08-31 07:35

Sommaren 2021

Efter en fantastisk och hektisk sommar börjar det nu lugna ner sig något. Tack alla trevliga gäster! Kan konstatera att det har gått åt 21 paket kaffe vilket motsvarar nästan 600 koppar bryggt och att tédrickarna har minskat i antal här på mitt lilla B&B. Kan också konstatera att antal restauranger med kvalitet har ökat i Borgholm vilket ju är mycket lovande. Så härligt att konserterna har kommit igång igen, för egen del blir det minst sju stycken av olika dignitet.

/Carin

 

 

2021-08-09 12:39

Vaccin

Nu har jag fått första sprutan med Astras vaccin. Det känns riktigt bra trots att jag vacklat angående typ av vaccin. Andra sprutan får jag dagen innan första gästerna anländer efter midsommar. Det innebär att Villa Rosenborg inte har öppet under Öland spirar i år utan först i sommar. Välkomna då!

 

PS Ni som är spruträdda - vaccinsprutan känns inte och är inget att vara orolig för!

/Carin

2021-04-22 07:10

Sommaren 2021

Villa Rosenborg B&B har öppet efter midsommar och fram till skolan börjar samt under Skördefesten. Beroende på hur det går med vaccineringen kan ev även Öland spirar/Kristi himmelsfärdhelgen komma att öppnas.

/Carin

2021-02-03 15:29

Inställd skördefest 2020

Idag kom beskedet om att Skördefesten är inställd i år. Trist men kanske nödvändigt - 250000 personer över bron en långhelg, klart att det kan bli stora folksamlingar på vissa platser då.

 

Hur som helst behåller jag öppettiderna under skördefestveckan för dem som ändå vill besöka denna höstens och pumpornas ö.

/Carin

2020-08-24 18:01

Sourze.se

Några dagar i Borgholm kan ge mersmak - se nättidningen Sourze.se. Tack Mikael och Per för fint repotage!

/Carin

 

2020-07-31 19:12

Coronasommaren

Trots corona och växlande väder har det nästan varit fullbokat här hela juli. Många har ett uppdämt behov av miljöbyte efter att först ha arbetat hemifrån och sedan haft hemester. Full fart har det varit i Borgholm med många besökande - och de flesta är hänsynsfulla och håller avstånd, spritar händerna och följer restriktioner. Även på badstränderna har det tidvis varit mycket folk som håller avstånd mellan sällskapen.

/Carin

2020-07-31 19:03

Nu är sommaren igång

Trots växlande väder är turistsäsongen igång igen. Det är trångt på badstränder, i affärer och på gatorna i staden. Dock fungerar det bra med avstånd mellan gästerna här vid frukosten och man tar hänsyn till varandra. Samma verkar gälla på restaurangerna.

 

/Carin

2020-07-08 16:36

Stängt pga av corona

Under våren 2020 är Villa Rosenborg B&B stängt. Preliminärt öppnar jag igen till midsommar - om folkhälsomyndigheten anser det lämpligt då. 

 

För er som längtar till Öland i sommar: Villa Rosenborg har endast fyra uthyrningsrum och det finns en stor trädgård att inta frukosten i. Dessutom är jag ensam om att sköta B&B dvs det finns ingen övrig personal som kan smittas. Mina gäster är företrädesvis i mogen ålder och vana att ta hänsyn till andra. Det är lätt att hålla avstånd. Ni är välkomna till Villa Rosenborg B&B i sommar!

/Carin

2020-04-16 09:14

Snart Skördefest

I år har det varit lite mer att göra än tidigare och hemsidan har därför inte uppdaterats... Men nu är jag igång med hantverksdelen. Jag ställer ut handstickade tröjor i naturmaterial och handgjorda kort i "konstnärsbyn" Kastlösa under Skördefesten (tillsammans med min systerdotter Linnea som målar). Besök oss gärna: första gården på höger sida när man kommer in i Kastlösa från norr. Där finns fler utställare och värdparet serverar god mat.

I mitt B&B finns fortfarande ett rum ledigt.

/Carin

2019-09-08 19:16

Nytt rum

"Lilla kammaren" står nu klart för bokning. Rummet med det lilla extra - ett romantiskt dubbelrum med ett vackert fönster. 

/Carin

2019-05-03 08:45

Pust så varmt

Högsommarvärme i snart tre månader. Mycket tufft för våra bönder.

 

Här är gräset är knastertorrt och träden släpper sina löv i förtid. Vinrankan och valnötsträdet i trädgården mår dock prima. Nu väntar vi på morgondimman i augusti, som ger gräset livkraften tillbaka.

 

Det är skönt att vara på Öland där vindarna och baden svalkar.

/Carin

2018-07-18 17:14

Dramat på Sandby borg

Ni som är historiskt intresserade - missa inte detta: En av Ölands 15-20 borgar motsvarar ett svenskt Pompeji där tiden stått stilla i 1500 år efter en överrumplande massakrer. Sandby borg från järnåldern, folkvandringstid, har fått förfalla orört och begravts under kossornas bete alldeles vid havet. Vid utgrävningar har kvarlevor från 18 män och 10 barn hittats, huggna bakifrån i sina egna hus. Männen har försökt skydda sina barn. Hittills har inga kvinnor hittats. Man uppskattar att 200 personer har levt i borgen. Rikedomen i smycken och romerska mynt visar att männen bör ha varit legosoldater i romerska riket. Hittills är 9 % utgrävt. Allt finns att skåda på Kalmar länsmuseum som också ordnar guidade bussturer till Sandby borg under sommaren. Försök komma med!

/Carin

2018-06-27 18:57

Matarvet

Matarvet i Mörbylånga är detta år den 19-20 juli. C-J G kommer att hålla föredrag, säkert lika inspirerande som alltid. Matarvet är väl värt att besöka och provsmaka vad trakten förmår. 

/Carin

2018-05-14 11:40

Tips för sommaren

Nu har jag äntligen lyckats besöka Mirabellgården i Mörbylångas kyrkby. Vackra italienska terracottakrukor och mycket mer. Inspirerande.

Jag minns den mysiga Romresan med dottern och ett barnbarn förra hösten...

/Carin

2018-05-14 11:35

Säsongen igång igen

En så härlig helg - Öland spirar samtidigt som Kr Himmelsdaghelgen och rena sommarvädret! Trevliga gäster gjorde åxå sitt till.

/Carin

2018-05-14 11:29

Ännu ett tips

Så är de tillbaka igen efter åtta år - de fantastiska engelska bilarna! Helgen den 6-8 juli pyntas Borgholm om och man kommer att kunna se Sherlock Holmes smyga omkring i staden. För att inte tala om alla bilarna man kommer att kunna vila ögonen på. Min egen fina Rover är nu ett minne blott, och jag sörjer fortfarande att det inte kunde bli någon ny...

/Carin

2018-03-20 23:46

Skördefest för 21 gången

Så då är det Skördefest igen med färggranna pumpor överallt och full aktivitet i öns alla byar. I år är det Vickleby som har stafettpinnen, nästa år blir det Böda som startar festen. Det ser lovande ut för kvällens konstrunda - just nu skiner solen.

/Carin

2017-09-29 17:22

Blomsterprakt

En liten tur till Ölands karamellkokeri i Bredsättra och därefter vidare till Marsjös strutsfarm där personalen bjöd på hemlagade kåldolmar till lunch. Mums! Så mätt att ostkaka på strutsägg får vänta tills nästa besök.

Sedan det öländska landskapet längst med vägen mellan Djupvik och Ärleklinta. Glädjs åt att Trafikverket har låtit bli att klippa vägrenarna i år. Det räddar nog både humlor och bin. Underbart att se cikorians intensivt blå blommor och den mörkare blåelden tillsammans med vildmorotens gräddvita blomställning. Ute på alvarsfälten börjar veronikorna blomma med sina vackra "rävsvansar" i djupt blått, mot sjok av blommande rödlila kryddörter. Detta vackra Öland slår nockout på mig varje sommar!

/Carin

2017-07-24 16:39

Victoriadagarna

Så många människor det är i staden! Aktiviteter överallt - något för alla. Och det ser ut att fortsätta med sommarkonserter, cirkus, världsarvvecka 17-23 juli och så pärlan International Chamber Music Festival 27-30 juli. Till detta svettiga aktiviteter som olika motionslopp, cykeltävlingar och att hitta parkeringsplats vid bästa badet (jo det går att bada).

 

Glad är jag för alla trevliga gäster som återvänder!

/Carin 

2017-07-16 17:11

Som vanligt

Nu märks det tydligt att turistsäsongen har startat. Det är fullt av folk i staden, pingistävlingarna är i full gång och bokningarna ökar så fort solen visar sig. 

/Carin

2017-07-07 19:53

Skördefest 2016

Invigning sker kl 18.00 den 28 september i Årets Ölandsby, BORGHOLM!

 

Skördefesten har förlängts med ytterligare en dag för att klara efterfrågan från ca 250-300.000 besökande. Stort ja, största skördefesten i landet och även här ett jubileum - 20 år.

Välkomna alla att uppleva höstens stora fest på vår vackra ö.

/Carin

2016-08-22 17:43

200 år

Pompa och ståt blir det den sista helgen i augusti när Borgholm - som den enda staden på Öland - firar sitt stadsprivilegium efter 200 år. Sedan dess har staden ökat betydligt, från ca 30 medborgare till långt över 3000 fast bosatta. Hatten av och stort grattis alla borgholmsbor!

/Carin

2016-08-22 17:30

Sommarsäsongen startar

I helgen öppnar Villa Rosenborg B&B dörrarna. Sommaren är här och vi hälsar alla gamla och nya gäster välkomna!

 

Vädret förväntas bli soligt och varmt, ja som vanligt betydligt bättre än på fastlandet... Från huset kan man promenera till morgondoppet. Borgholm som i augusti fyller 200 år har fått en ny fin brygga. Stadens gamla apotek har bland den bästa glassen i landet, en rolig minigolfbana finns i Socitetsparken. Man kan strosa till stadens många bra restauranger och cyklar finns att hyra om man vill njuta av kringliggande landskap.

/Carin

2016-06-30 17:12

Påsk i Borgholm

Nu är jag riktigt nöjd - det nya Kvänumköket är på plats och William Morristapeten från 1872 är en vacker kontrast. Fortfarande återstår lite finputs. Den nya bänken fungerar bra när barnbarnen pysslar vid köksbordet. Tack för hjälpen Caspersnickare m fl!

/Carin

2016-03-23 19:02

Sommaren är över

Trots lite skiftande väder har Villa Rosenborg B&B haft sedvanliga 93% beläggning. Som vanligt var det en blandning av trevliga människor - nya gäster, privata gäster, goa danskar och arbetskamrater hemmifrån. Även stammisarna hittar tillbaka - Eva och Linda som var bland mina första gäster för 10 år sedan, och andra som kommer varje år. Vinbären mognade och likaså körsbären (som vi länsade before the birds detta år). Frukostmaten räckte och allt var som det skulle när kommunen gjorde sin livsmedelsinspektion. En vanlig svensk sommar som nu är förbi. /Carin

2015-09-01 19:17

Pust så varmt!

Så kom då sommaren med sol och vindar. Regn på natten och fint under dagen, ganska perfekt eller hur? Full fart i Borgholm och gäster som stöter på kungligheterna. Fortfarande finns strörum lediga under juli.

/Carin

2015-07-08 16:52

Sommaren 2015

Nu är det ännu vår och syrenerna blommar för fullt. Men snart börjar semestrarna och då brukar Villa Rosenborg B&B:s tre rum att snabbt bli uppbokade. /Carin

2015-05-31 18:45

Kontakt

Bokning via Ölands Turistbyrå tel 0485-888 00 eller på www.olandsturist.se.

 

Villa Rosenborg B&B

Carin, mobilnr 073-370 12 25

Öppettider

Villa Rosenborg B&B har öppet under Öland spirar och konstrundan i maj, från midsommar till skolstarten samt under Ölands skördefest.